Ο Μιχάλης Μπαμπάογλου φτάνει στο Belfast με Vespa PX200E!

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε και φέτος το διάστημα από 14 Ιουνίου έως 17 Ιουνίου, η παγκόσμια συνάντηση των μελών των vespa club όλης της γης στο Belfast της Β.Ιρλανδίας.

Χιλιάδες μέλη και κάτοχοι vespa ταξίδεψαν παρέα με τις αγαπημένες τους σε ένα από τα βορειότερα σημεία της Ευρώπης.

Ο Μπαμπάογλου Μιχάλης, μέλος του V.C.Θεσσαλονίκης, εκπροσώπησε τη χώρα μας (μαζί με άλλους Έλληνες vespisti που μετακινήθηκαν αεροπορικώς) ταξιδεύοντας όλη την απόσταση από τη Ν.Φώκαια Χαλκιδικής έως το Belfast παρέα με τη Vespa του! Μια vespa px200e με έτος κατασκευής του 1996 σε original κατάσταση και καθημερινή σύντροφος στις μετακινήσεις του Μιχάλη! Οι μόνες μετατροπές που έγιναν στη Vespa αφορούν την προσθήκη ανεμοθώρακα και σχαρών για να τοποθετηθούν όλα όσα χρειάστηκε στο ταξίδι του…

Ααααα…Και έξτρα δοχεία καυσίμων για να μη σταματάει σε κάθε έξοδο των αυτοκινητοδρόμων, σε πρατήρια καυσίμων…

Ο 40χρονος Μιχάλης ξεκίνησε το Σάββατο 9 Ιουνίου θέλοντας να κατακτήσει όλη την Ευρώπη με τη Vespa του και να καλύψει τα 3600+ χιλιόμετρα που απαιτούνται για να φτάσει κανείς στο Belfast.

Στα πρώτα 30χλμ…ένα κολληματάκι στο μοτέρ δεν ήταν τελικά αρκετό για να τον αποθαρρύνει.

Συνέχισε σφυρίζοντας αδιάφορα δείχνοντας εμπιστοσύνη στη Vespa του. Ακολούθησε καταρρακτώδης και συνεχής βροχή για περίπου 2000χιλιόμετρα. Ο Μιχάλης διέσχισε τις παρακάτω χώρες: Ελλάδα, FYROM, Σερβία, Κροατία, Σλοβενία, Αυστρία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία, Αγγλία, Σκωτία, Ιρλανδία!. Τελικά την Τετάρτη βράδυ έφθασε στον προορισμό του οδηγώντας για περίπου 1000χλμ καθημερινά.

Η επιστροφή πάντα είναι δυσκολότερη για κάποιον αναβάτη μεγάλων αποστάσεων αφού συνοδεύεται με τη λήξη του ταξιδιού…

Έτσι, βάζοντας το κεφάλι κάτω (πολύ…) σε 3 24ωρα κατάφερε να επιστρέψει σπίτι του διανύοντας άλλα 3700 χιλιόμετρα!! Μάλιστα την τελευταία μέρα του ταξιδιού του κάλυψε σε 24 ώρες 1721χλμ με συνεχή οδήγηση!

Τα συνολικα χιλιόμετρα που κάλυψε ήταν 7530.

• Χρειάστηκαν 540λιτρα καυσίμου.

• 8.5 λίτρα λαδιού και 12 μέρες.

Του ευχόμαστε να είναι πάντα γερός και σιδερένιος πάνω στη vespa του!!

Όπως λέει και ο ίδιος:

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΛΙΒΕΡΗ!!!!

*Δελτίο Τύπου Vespa Club Hellas

Γκαλερί
A blog about Wordpress design, development , Software and inspiration http://themesharebd.blogspot.com